Yahoo-onderzoekers ontgrendelen telefoon met oor

Met Bodyprint, zoals de technologie heet, moet het mogelijk worden om een telefoon te ontgrendelen zonder dat daar een vingerafdruk of pincode aan te pas komt. Bodyprint kan een oor scannen, maar werkt ook met de afdruk van een vuist of een handpalm. 

Volgens de onderzoekers is Bodyprint bovendien erg veilig. Wanneer de telefoon wordt ontgrendeld is dat in 99,52 procent van de gevallen de juiste persoon.

Het systeem werkt echter nog niet optimaal: één op de vier keer wordt ook de eigenaar van de telefoon afgewezen. Dat wordt verminderd naar één op dertien wanneer het oor wordt gescand, en bijvoorbeeld niet de knokkels van een vuist. De wetenschappers benadrukken dan ook dat het project zich nog in een vroege fase bevindt. 

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>