Europese Facebook-gebruiker 4 dollar waard

Dat blijkt uit de cijfers over het eerste kwartaal van 2015 die Facebook woensdag heeft gepresenteerd.

Aziatische leden hebben een waarde van 2 dollar. Gebruikers uit de rest van de wereld zijn goed voor 1,3 dollar.

Een gemiddelde Facebook-gebruiker is in het eerste kwartaal van dit jaar 3,8 dollar waard. Dat is een stuk hoger dan een klein jaar geleden, toen een Facebook-gebruiker nog een recordwaarde van 2 dollar had.


Gebruikers

Facebook is de eerste maanden van 2015 tevens veel vaker met een smartphone of tablet bezocht dan een jaar daarvoor. 

Het aantal dagelijks actieve leden die de website via een mobiel apparaat bezoeken, is op jaarbasis met 31 procent gestegen naar 798 miljoen gebruikers. 

Het aantal maandelijks actieve gebruikers die de website met een smartphone of tablet bezoeken, steeg met 24 procent naar 1,25 miljard mensen.

Actieve gebruikers Facebook
Actieve gebruikers Facebook

Van de dagelijks actieve leden komen 225 miljoen gebruikers uit Europa, ten opzichte van de 161 miljoen leden uit de Verenigde Staten, 270 miljoen leden uit Azië en 280 miljoen leden uit de rest van de wereld.


Totaal

Het totale aantal dagelijks actieve leden van Facebook is in één jaar met 17 procent van 890 naar 936 miljoen gebruikers gegroeid.

Maandelijks bezoeken 1,2 miljard mensen Facebook: een stijging van 13 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal van 2014.


Advertenties

Facebook heeft in het eerste kwartaal 3,32 miljard dollar aan advertentie-inkomsten verdiend. Dat is 42 procent meer dan hetzelfde kwartaal van vorig jaar.

Mobiele advertenties zijn goed voor 72 procent van de inkomsten die worden behaald uit het tonen van reclame.


Winst

Facebook heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een omzet van 3,54 miljard dollar geboekt. Dat is 42 procent meer dan hetzelfde kwartaal in 2014, toen Facebook een omzet van 2,5 miljard dollar draaide.

Facebook omzet en winst
Facebook omzet en winst

De nettowinst bedraagt 512 miljoen dollar. Dat is de laagste nettowinst sinds het derde kwartaal van 2013.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>