Dropbox laat gebruikers Office-documenten in browser aanpassen

Dat maken beide bedrijven donderdag bekend. Dropbox en Microsoft werken al langer samen om elkaars diensten te integreren.

Dropbox maakt gebruik van een integratie van Office Online, waardoor gebruikers Word-, Powerpoint- en Excel-bestanden in de browser kunnen bewerken. Alle Office-documenten die Dropbox-gebruikers online in de cloud hebben opgeslagen, zijn hierdoor in de browser te bewerken.

Dropbox-gebruikers kunnen de documenten bewerken door via de website van de clouddienst het betreffende document te openen en vervolgens de bewerkingsoptie met Office Online te selecteren.

Dropbox laat weten dat er meer dan 35 miljard Office-documenten zijn opgeslagen in de clouddienst.


Office Online

De nieuwe integratie werkt ook omgekeerd. Office Online-gebruikers kunnen hun Dropbox-account aan de dienst koppelen, om op deze manier documenten van de clouddienst in te laden en te bewerken. Alle bewerkingen worden direct weer via Dropbox opgeslagen.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>