Fusie Ziggo en UPC zorgt voor veel problemen en klachten

Dat stelt de Consumentenbond donderdag na onderzoek.

De bond hield een enquête onder ruim drieduizend Ziggo-klanten. Een kwart van hen ondervond problemen vanwege de fusie van Ziggo en UPC. Vanaf medio april gaan de twee bedrijven in Nederland verder onder de naam Ziggo.

Vanwege deze fusie werden de netwerken van de twee bedrijven samengevoegd en moesten Ziggo-klanten hun tv-zenders opnieuw instellen nadat ze over waren gezet op het netwerk van UPC.


Oplossing

Dat zorgde dus bij een kwart van de mensen voor problemen. 40 procent van de mensen met problemen meldde dit bij de klantenservice van Ziggo en in een op de vier gevallen werd het probleem niet adequaat opgelost.

Klanten hadden vooral last van blokken en strepen in beeld en ook regelmatig van wegvallend beeld. Slechte ontvangst, minder informatie in de elektronische gids en het verdwijnen van zenders worden ook genoemd, maar kwamen minder vaak voor.

Ziggo-woordvoerder Erik van Doeselaar zegt dat klanten uitgebreid zijn geïnformeerd over de samenvoeging en de noodzaak om zenders opnieuw in te stellen. “Dat het dan niet bij iedereen goed gaat begrijpen we, maar we hebben ook altijd gezegd: ‘Heb je problemen, bel ons en we helpen het op te lossen.’”


Kabel

De Consumentenbond roept Ziggo op alle problemen zoals beloofd op te lossen en klanten niet zelf verantwoordelijk te maken. Uit het onderzoek kwam bijvoorbeeld naar voren dat de klantenservice consumenten adviseerde zelf een nieuwe kabel of splitter te gaan kopen.

Volgens Van Doeselaar zijn Ziggo-klanten over het algemeen tevredener na de overschakeling dan ervoor. “Als er mensen zijn die alsnog een probleem hebben met een bepaalde zender of wat dan ook, dan gaan we ze helpen.”

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>