Apple opnieuw bij belangrijkste inkomstenbronnen Samsung

Dat blijkt uit documenten die zijn ingediend bij een Zuid-Koreaanse toezichthouder, meldt ZDNet woensdag.

Naast Apple behoorden ook distributeur Ingram Micro en de providers Deutsche Telekom, Sprint en Verizon tot de grootste klanten van Samsung. Samen waren de vijf bedrijven goed voor 13 procent van Samsungs inkomsten. Dat betekent dat zij zorgden voor 26,8 biljoen won (22,5 miljard euro) aan omzet voor Samsung.

Ondanks de heftige rivaliteit op de smartphonemarkt tussen Apple en Samsung is het Zuid-Koreaanse bedrijf al jarenlang een belangrijke producent van onderdelen voor onder meer de iPhone. Samsung heeft onder meer processoren, geheugenchips en schermen voor Apple geproduceerd.

Apple, Verizon en Sprint stonden in 2013 ook al op dezelfde lijst van Samsung. Toen kwamen ook de Amerikaanse winkelketen Best Buy en de Chinese provider China Mobile voor op de lijst.

Het verdwijnen van China Mobile toont dat Samsung het moeilijk heeft in China. Het bedrijf heeft zijn marktaandeel in het land scherp zien afnemen onder druk van onder meer prijsvechter Xiaomi.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>