Vijf procent Google-bezoekers heeft advertentiemalware op computer

Dat blijkt uit onderzoek de universiteit van Californië heeft uitgevoerd in opdracht van Google. Het bedrijf zegt dat het dit jaar al ruim honderdduizend klachten heeft binnengekregen over het type malware. 

Een ad injector is een vorm van malware die extra advertenties plaatst op sites. “Ongewilde ad injectors maken geen onderdeel uit van een gezond advertentiesysteem”, aldus Nav Jagpal van Google in een blog. “Ze maken onderdeel uit van een omgeving waarin gebruikers, advertenties en uitgevers worden benadeeld.”

De malware komt volgens Google voor op zowel Mac als Windows, en in alle webbrowsers. Bovendien brengen ad injectors veiligheidsrisico’s met zich mee, zoals onlangs al bleek bij de Superfish-software die Lenovo meeleverde op zijn apparaten.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>