Ebay houdt bitcoin in de gaten

Foto:  Thinkstock

Dat stelt John Donahoe, CEO van moederbedrijf Ebay, in een interview met The Financial Times.

“Digitale valuta gaat een heel erg belangrijk ding worden”, aldus Danohoe. Het bedrijf waar Paypal onder valt richt zich nu op het integreren van beloningen van retailers. Bijvoorbeeld spaarpunten en kortingsbonnen.

Op dit moment wordt de digitale portemonnee nog niet klaargemaakt voor betalingen met bitcoins, maar de directeur van Ebay stelt dat er naar de digitale valuta gekeken wordt. Bitcoin is dan een goede mogelijkheid.

Bitcoin is een digitale munt die niet verbonden is aan een land of toezichthouder. Bovendien kunnen betalingen volledig anonieme worden gedaan. De valuta krijgt ook veel kritiek omdat het regelmatig gebruikt zou worden voor witwassen.

Onlangs werd in Canada de eerste bitcoin-pinautomaat geopend. In Nederland kan al in cafés in Delft en Groningen met de digitale munt worden betaald.

Wat zijn bitcoins, hoe kom je eraan en wat kan je ermee?

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>