Mansveld vindt klemrijden Uberpop-chauffeurs ‘onacceptabel’

De staatssecretaris deed haar uitspraken vrijdag op BNR.

Vorige week werden er meerdere Uberpop-chauffeurs in Amsterdam klemgereden door taxichauffeurs. Ook werd deze week in Utrecht een chauffeur in de val gelokt. Mansveld vindt dat “niet slim”, en sluit het niet uit dat de taxi-app in de toekomst wordt gelegaliseerd.

“Ik vind dat je naar innovatie moet kijken. Ik ben bezig met een evaluatie van de taxiwet”, aldus Mansveld. “Je moet goed kijken naar wat er gebeurt op de markt en hoe je dat wel of niet kunt verwerken in de wet. Ik sluit nooit uit dat nieuwe ideeën en ontwikkelingen de wet gaan veranderen.”

Uberpop is onderdeel van taxiapp Uber. Via Uber kunnen gebruikers in hun app taxi’s bestellen, beoordelen, betalen en hun locatie volgen. Er zijn chauffeurs met vergunning te boeken, maar bij Uberpop kunnen particulieren zich aanmelden als chauffeurs en na een keuring vervoeren zij passagiers zonder vergunning.

In juli bepaalde de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) al dat Uberpop illegaal is in Nederland. Een rechter bevestigde dat later. Uber gaat desondanks door met zijn particulierendienst. Het bedrijf wacht naar eigen zeggen nieuwe wetgeving af die later dit jaar verwacht wordt.

Gaat de politiek de Ubers, Airbnbs en Helplings omarmen of afstoten?

This entry was posted in internet. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>