Podcast: Wat we weten over Apples auto en de malwarelaptop van Lenovo

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (20 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Dit was het belangrijkste nieuws van deze week:

Apple-auto

Volgens vrijwel alle grote Amerikaanse media die goede bronnen hebben binnen Apple werkt het bedrijf aan een eigen elektrische auto. Hoe serieus zijn die plannen, wanneer kan zo’n auto te koop zijn en moet Apple autofabrikant Tesla niet gewoon overnemen?

‘Apple werkt met honderden mensen aan eigen minivan’

Malware van Lenovo

Fabrikanten van smartphones en laptops leveren wel vaker zogeheten bloatware, extra software waar de gebruiker niet op zit te wachten, mee. Lenovo ging wel erg ver door adware te installeren die ongevraagd advertenties toont en bovendien voor beveiligingsproblemen zorgt. Hoe is dit gebeurd, hoe komt u er vanaf en wat zijn de gevolgen?

Zo kunt u de software en het certificaat zelf verwijderen

Roamingkosten

De afschaffing van de roamingkosten binnen de EU lijkt uit te lopen op een farce. Volgens een gelekt voorstel zou mobiel gebruik in het buitenland fors beperkt worden tot bijvoorbeeld 5 MB per dag. Buiten dat gebruik mogen providers dan nog steeds hoge kosten rekenen en verandert er voor de consument wellicht dus weinig. 

Bewaarplicht

Deze week stond de Nederlandse overheid voor de rechtbank in een kort geding vanwege de bewaarplicht. Metadata over telefoon- en internetverkeer wordt verplicht opgeslagen, maar dat zou in strijd zijn met mensenrechten. Diverse organisaties willen daarom dat deze verplichte opslag van privacygevoelige gegevens stopt. Heeft het kort geding een kans van slagen en waarom houdt de overheid aan de bewaarplicht vast?

‘Overheid rekt tijd om bewaarplicht in stand te houden’

De Pitch

In de wekelijkse rubriek De Pitch presenteren Nederlandse startups in 60 seconden hun idee, en moeten ze antwoord geven op één moeilijke vraag. Deze week vertelt Thomas Beguin over Resnap, een bedrijf dat met slimme algoritmes jouw mooiste foto’s bij elkaar kan verzamelen. De startup kreeg deze week een investering van 450.000 dollar.

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>