iOS 8 staat op bijna driekwart iOS-apparaten

Dat berekende Apple aan de hand van App Store-bezoeken op 2 februari. De cijfers houden alleen rekening met iOS-gebruikers die de App Store bezoeken.


72 procent van die gebruikers heeft nu iOS 8 of hoger. Dat is 3 procent meer dan twee weken geleden, toen Apple voor het laatst verslag deed van het percentage iOS-gebruikers.
Trager dan iOS 7


Het aantal gebruikers met iOS 7 is gedaald naar 25 procent, het aantal iOS-apparaten met iOS 6 of lager ligt nu op 3 procent. Toch lijkt de snelheid waarmee iOS 8 door gebruikers wordt opgepakt lager te liggen dan bij iOS 7. Die versie van iOS stond in januari 2014 al op 80 procent van de iOS-apparaten, en verscheen net als iOS 8 in de derde week van september.


Bij het verschijnen van iOS 8 klaagden veel gebruikers met voornamelijk iPhones en iPads met weinig opslagruimte over het formaat van de update. Met het vorige week verschenen iOS 8.1.3 is het formaat van de update teruggebracht.
Android


Ook Google heeft eerder vandaag nieuwe cijfers over de verdeling van Android-versies bekend gemaakt. 1,6 procent van de Android-gebruikers is nu over naar Lollipop, dat in oktober verscheen.


Dat heeft vooral te maken met de beperkte beschikbaarheid van die versie. Waar Apple iOS 8 direct voor het gros van zijn iPhones beschikbaar maakt, is het aanbieden van nieuwe versies van Android aan alle verschillende Android-fabrikanten.


Wat is er nieuw in iOS 8?

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>