Nieuwe minicomputer Raspberry Pi zes keer sneller

Dat meldt The Register maandag. Het nieuwe model houdt dezelfde prijs van 35 dollar (31 euro).

Veel mensen gebruiken de Raspberry Pi momenteel om een klein mediacenter aan te drijven, maar ook in de robotica wordt de kleine computer regelmatig ingezet. 

Volgens de makers kan de snellere versie zorgen voor betere computervisie. Door de betere prestaties zou het beter mogelijk worden om real-time beelden te verwerken.

Ook wordt het mogelijk om Windows 10 te draaien op de nieuwe Raspberry Pi. Microsoft heeft bekendgemaakt dat de nieuwe versie van het besturingssysteem gratis beschikbaar wordt gesteld aan ontwikkelaars die met het apparaat aan de slag gaan.

Eben Upton, hoofd van Raspberry Pi, hint in gesprek met The Register op de mogelijkheid dat een nieuwe versie van het Raspberry Pi Model A verschijnt. Hij zegt dat daar niet direct plannen zijn, maar dat “de naam vrij is”. Het huidige Model A kost 20 dollar (18 euro).

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>