Civilization-maker Sid Meier werkt aan nieuwe strategiegame Starships

Maandag verscheen een eerste trailer van de game. De trailer bevat concept art, terwijl de voice-over vertelt dat de mensheid na verscheidene mislukte pogingen een zwak buitenaards signaal ontvangt.

Het blijkt om een SOS-signaal te gaan, waarna de mensheid een reddingsmissie op touw zet. Starships moet in de lente van 2015 uitkomen als digitale download op pc, Mac en iPad.

Er zijn ook een aantal afbeeldingen onthuld, met onder andere concept art en screenshots. De game blijkt met een map te werken die uit zes hoeken bestaat. Het lijkt erop dat spelers meerdere ruimteschepen kunnen besturen en kolonies kunnen stichten op planeten.

Sid Meier is bekend van klassieke strategiegames zoals de Civilization- en Pirates!-reeksen. De vorige game van Sid Meier, Beyond Earth, had ook al een sci-fi-sfeer: daar koloniseerden spelers andere planeten.

Bekijk de trailer:

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>