Trending onderwerpen 2014 door Google op rij gezet

Google wenst u een fijne oudejaarsavond, maar laat in deze doodle tegelijkertijd een alleraardigst zoektrucje zien!

Zo op het eerste gezicht een standaard geanimeerde doodle van Google die u een fijne oudejaarsavond wenst. Door op het plaatje te klikken wordt u naar een pagina met zoekresultaten geleid die verstopt zit in de doodle. In dit geval betreft het de zoekopdracht ‘Trending onderwerpen 2014′ die als eerste resultaat een lijstje van Google zelf toont. Via een keuzemenu – standaard is Nederland geselecteerd op de Nederlandse zoekpagina – zijn andere landen te selecteren. Deze lijstjesfunctie met trending onderwerpen lijkt een nieuwtje te zijn, want het trucje werkt niet bij eerdere jaren. Het is een functie die hopelijk blijft, want de dagen tegen de jaarwisseling aan zijn traditiegetrouw toch altijd weer gevuld met lijstjes. En Google beschikt – zo blijkt – natuurlijk over meer dan voldoende lijstjesvoer!

Blijft over dat wij u als vanzelfsprekend ook een prettige oudejaarsavond wensen en een goed 2015!

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>