Samsung onthult Tizen-smartphone Samsung Z1

Dat deed het bedrijf op een evenement in Bombay, India, zo blijkt uit een reeks berichten op Twitter van retailer Mahesh Telecom.

Tizen is het eigen besturingssysteem van Samsung, waarop onder meer al enkel van zijn smartwatches en bijvoorbeeld Samsung-koelkasten draaien. 

Vooralsnog zijn er nog geen smartphones met daarop Tizen verschenen. De Samsung Z1 is de eerste en verschijnt op 18 januari in India, zo bevestigde Samsung afgelopen weekend tegenover The Korea Economic Daily.
Specificaties


De specificaties van het toestel blijken grotendeels overeen te komen met eerder gelekte informatie. 

De Z1 krijgt een 4 inch scherm met een resolutie van 480 bij 800 pixels. De smartphone huist verder een dual core-processor met een kloksnelheid van 1,2 GHz.

Het werkgeheugen bedraagt 512 megabyte, de interne opslagruimte 4 gigabyte en de telefoon krijgt een camera van 3 megapixels op de achterkant. 
Software


Die op de voorkant betreft een VGA-camera. Om het toestel toch geschikt te maken voor selfies, heeft Samsung een automatische selfiemodus toegevoegd die gebruikmaakt van de camera op de achterkant. 

De Samsung Z1 heeft ondersteuning voor twee simkaarten 

Verder is er een speciale spaarstand en kunnen zowel navigatie via Here Maps als webpagina’s voor offline gebruik geschikt worden gemaakt. 

De Z1 moet omgerekend zo’n 74 euro gaan kosten en zou in februari ook in China worden uitgebracht.
Uitstel


Samsung zou al meerdere malen van plan zijn geweest om de Z1 te onthullen en uit te brengen, maar heeft die plannen vermoedelijk steeds uitgesteld.

De aankondiging stond volgens geruchten al eens gepland voor november en toen begin december. 

Daarvoor had het bedrijf al de Samsung Z onthuld voor de Russische markt, die destijds de eerste telefoon met Tizen zou worden. Dat model werd kort voor de geplande lanceerdatum geschrapt. 

Tizen: Samsungs nieuwe troef of slechts een back-up?

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>