Nederlander haalt gemiddeld hoogste Netflix-snelheid

Foto:  Bloomberg

Dat maakt de filmdienst maandag bekend. Van alle Nederlandse providers komt Caiway als beste uit de test, met een gemiddelde streamsnelheid van 3,58 Mbps.

Daarmee is de provider ook direct de snelste provider die Netflix wereldwijd heeft gemeten, met een iets hogere score dan Google Fiber (3,5 Mbps).

Ziggo, Zeelandnet, KPN en Online scoren allemaal 3 Mbps of meer. UPC scoort het slechtst met 2,64 Mbps. Dat is mondiaal gezien nog steeds bovengemiddeld.

Beweeg de cursor over het diagram om de snelheden te zien. De gegevens zijn afkomstig van Netflix. Bekijk hier een grote versie. – (c)NU.nl/Jerry Vermanen

De gemiddelden die Netflix meet worden beïnvloed door de apparaten die worden gebruikt om te kijken naar Netflix. Zo is de streamkwaliteit op consoles hoger dan op smartphones. Theoretisch zou een provider dus beter uit de bus kunnen komen als veel klanten streamen via apparaten die een hogere streamkwaliteit toestaan.

Vier dingen die je moet weten over Netflix

Hoeveel Nederlanders gebruiken Netflix?

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>