Microsoft schrapt einddatum verkoop Windows 7

Foto:  Getty Images

In eerste instantie zou Microsoft op 30 oktober 2014 stoppen met de verkoop van pc’s met Windows 7 terwijl het losse besturingssysteem al sinds 30 oktober van dit jaar niet meer verkrijgbaar zou moeten zijn.

De data zijn nu van de website van Microsoft gewist. Nu staat er bij de einddatum voor de verkoop van Windows 7 “nader te bepalen”.

Het lijkt er dus op dat Microsoft het besturingssysteem dat sinds 22 oktober 2009 verkrijgbaar is, langer in de verkoop houdt. Wat daar de reden van is, is niet duidelijk. In oktober 2012 kwam Windows 8 uit en afgelopen oktober werd Windows 8.1 gelanceerd.

Meestal worden oudere versies van Windows ongeveer een jaar na het uitkomen van een nieuwe editie uit de verkoop gehaald.


Ondersteuning


Op 13 januari 2015 stopt de uitgebreide ondersteuning voor Windows 7 Service Pack 1. Dan komen niet alle updates meer voor dit systeem uit. In januari 2020 worden alle versies van Windows 7 op geen enkele wijze meer ondersteund en wordt het systeem onveilig.

Ondanks de uitgestelde verkoop van Windows 7 houdt Microsoft wel vast aan de aflopende ondersteuning voor Windows XP. Deze versie kwam al in 2001 uit, maar is nog steeds enorm populair. De ondersteuning stopt op 8 april 2014. XP wordt al sinds 2008 niet meer los verkocht en sinds 2010 niet meer meegeleverd met verkochte pc’s.

Wat is er nieuw in Windows 8.1?

Wat zijn de mogelijke gevaren van Windows XP?

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>