Facebook begint met doorzoekbaar maken van berichten

Dat meldt het bedrijf in een blogpost.

De optie is vooralsnog enkel beschikbaar voor Amerikaanse gebruikers die Facebook via de browser of iOS-app bezoeken. 

Zij kunnen voortaan meerdere trefwoorden invoeren in de zoekbalk van Facebook en krijgen vervolgens alle Facebook-berichten te zien waarin die combinatie van trefwoorden voorkomt. 

De zoekfunctie heeft enkel betrekking op de berichten die ooit eerder op de tijdlijn van een gebruiker zijn verschenen. Openbare berichten van gebruikers waar geen Facebook-vriendschap mee gesloten is, worden niet getoond.
Langdurig proces


Het is nog niet bekend wanneer de uitgebreide zoekfunctionaliteit wereldwijd wordt uitgerold. De toevoeging maakt volgens Facebook deel uit van een langdurig proces.

Het bedrijf werkt al geruime tijd aan het verbeteren van zijn zoekfunctie. Vorig jaar werd al de mogelijkheid geïntroduceerd om in natuurlijke taal op combinaties van plekken, likes en personen te zoeken.

Die optie is met name handig om Facebook-pagina’s terug te vinden, maar levert geen aparte tijdlijnberichten als zoekresultaat op.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>