Frankrijk wil betere databescherming techbedrijven

Dat meldt The Wall Street Journal.

Valls zei dit maandagochtend tijdens een conferentie in Parijs. Volgens hem is er ook in de digitale wereld behoefte aan “democratische waarden” en is daar nu nog een tekort aan.

“We kunnen niet toestaan dat het binnenharken en uitbuiten van persoonlijke gegevens kan gebeuren zonder ook maar enige regels”, aldus Valls.

Hij liet weten dat Frankrijk daarom achter nieuwe, strengere regelgeving staat waarover momenteel op Europees niveau gedebatteerd wordt.
Google in Europa


Die regelgeving is volgens Valls noodzakelijk om “de balans in machtsverhouding” te kunnen handhaven. Hoewel hij geen namen van specifieke bedrijven noemt, “weet iedereen welke het zijn”, aldus Valls.

Hiermee doelt Valls op Amerikaanse techbedrijven als Google en Facebook. Met name Google stuit in Europa op veel weerstand en wordt onder meer onderzocht op verdenking van concurrentievervalsing.

Het Europees Parlement riep eind november nog op tot een opsplitsing van het bedrijf. Zowel Frankrijk als Duitsland zouden ondertussen al werken aan eigen regelgeving om de neutraliteit van zoekmachines als Google bij wet af te dwingen.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>