Draadloze lampjes voor in de kerstboom met Aura

Draadloze technologie gaat een hoop frustratie halen uit het versieren van de kerstboom, als het aan de makers van Aura ligt. Ze hebben een crowdfundingcampagne gestart voor ‘s werelds eerste wireless kerstverlichting.

Je kent ze wel, de kerstlichtjes die aan elkaar verbonden zijn met een groene draad. Elk jaar haal je ze zo netjes mogelijk uit de boom, maar het jaar er op komen ze weer tevoorschijn als een wirwar van draden en lampjes. Zo ben je weer een uur bezig om alles uit de knoop te halen.

Mag(net)isch

Niets van dat gedoe met Aura. Het systeem bestaat uit een ring die je onder de boom neerlegt, of die je in het geval van wat grotere bomen halverwege de boom ophangt. De ring zendt een magnetisch veld uit, wat opgepikt wordt door de ontvanger die in de Aura-kerstballen zit gebouwd. Zodra de ballen in de buurt komen van de ring, springt de LED-verlichting er in aan.

Aura is ook aan te sturen met een smartphone-app. Zo kun je ze op afstand aan en uitzetten of dat juist instellen volgens een bepaald tijdschema. Financier je het project voor circa 52 euro of meer, dan krijg je daarvoor de ring met 12 lampjes. Vermoedelijk ligt de adviesprijs uiteindelijk rond de 110 euro.

2015

Heb je halverwege dit bericht je oude lampjes al het raam uit gegooid uit pure vreugde? Haal ze dan maar weer even naar binnen. De aankomende kerst moet je namelijk wel nog even worstelen met ouderwetse draden. Als de campagne een succes blijkt, dan worden de eerste wireless kerstlichtjes verwacht in oktober van 2015.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>