Telegram introduceert chatten met enkel gebruikersnaam

Hierdoor vereist het toevoegen van een contactpersoon niet langer een telefoonnummer, de gebruikersnaam volstaat. Een mobiel nummer is enkel nog nodig bij het aanmaken van een Telegram-account.

Telegram heeft de optie uitgerold naar zijn iOS- en Android-app. De gebruikersnaam is via een unieke link te delen met anderen. Wie daarop klikt en Telegram op zijn iOS- of Android-toestel geïnstalleerd heeft staan, wordt meteen doorgestuurd naar de app.

Sinds de update van de iOS- en Android-app is het ook mogelijk om het telefoonnummer te wijzigen waaraan een Telegram-account is gekoppeld. Berichten, opgeslagen media en contacten blijven daarbij behouden.
Encryptie


Tot slot introduceert Telegram voor zijn Secret Chats een verbeterde encryptie waarbij de encryptiesleutels automatisch om de zoveel tijd worden vervangen. 

Telegram is ook verkrijgbaar voor Windows Phone, Windows en Mac. Daarnaast is de chatdienst via de browser te gebruiken. 

De chatapp wordt regelmatig voorzien van nieuwe functies, aanzienlijk vaker dan Whatsapp, waaronder onlangs nog de mogelijkheid om per persoon de ‘laatst gezien’-status aan of uit te zetten. 

Bekijk vijf andere alternatieven voor Whatsapp

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>