Sony-films lekken online na grote hack

Gedurende het weekend zijn vijf films van Sony Pictures Entertainment online gelekt, waarvan het merendeel nog niet eens in de bioscoop te zien is. De bestanden zijn op torrentsites verschenen, enkele dagen nadat Sony’s filmmaatschappij werd gehackt.

Van de vijf films is Fury al uit in de bioscoop. Annie en Mr. Turner draaien vanaf 19 december en Still Alice pas vanaf 16 januari 2015. To Write Love On Her Arms staat gepland voor maart 2015.

Hack

De films zijn te vinden op torrentsites in DVD-kwaliteit, wat ongebruikelijk is in zo’n vroeg stadium. Vooralsnog is onduidelijk of de gelekte bestanden voortkomen uit de hack van vorige week. Sony stelt tegenover filmwebsite Variety autoriteiten in te schakelen om de zaak te onderzoeken.

De hackersgroep Guardians of Peace legde vorige week maandag de computers van Sony Pictures plat. Onder de buitgemaakte bestanden zouden zich onder meer identiteitsbewijzen van filmsterren, bedrijfsgeheimen en financiƫle informatie bevinden. Wie er precies verantwoordelijk is voor de hack, is vooralsnog onbekend.

Noord-Korea

Anonieme bronnen melden echter aan re/code dat Sony Noord-Korea in het vizier heeft. Het land zou boos zijn op Sony Pictures om de speelfilm The Interview. In deze comedy gaan acteurs Seth Rogen en James Franco op een missie om de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un te doden.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>