‘Sony wil smartwatch geheel bedekt met e-ink-scherm crowdfunden’

Dat meldt The Wall Street JournalSony gebruikte de startup om een crowdfundingproject te starten, en op die manier te analyseren of er genoeg vraag naar het product zou zijn als de smartwatch niet aan het Japanse bedrijf kan worden gekoppeld.

De horlogekast en -band van de FES Watch zijn van een speciaal materiaal gemaakt waardoor het gehele oppervlak kan worden gebruikt als scherm. De drager zou het horloge door de e-ink-technologie van 24 verschillende designs kunnen voorzien.

Het uiterlijk van de smartwatch verandert als de drager op de knop aan de zijkant drukt. Het apparaat is echter niet zo geavanceerde als andere smartwatches, waarbij het op dit moment alleen de tijd toont. De accuduur van het horloge bedraagt zestig dagen, waarna de smartwatch weer aan de lader moet.

Vroege kopers van de FES Watch ontvangen het horloge in mei van volgend jaar. De Sony-startup ontwikkelt ook vlinderdassen en hoedaccessoires op basis van e-ink-technologie.

Verleden en toekomst van de smartwatch

Hands-on: vijf nieuwe smartwatches op techbeurs IFA

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>