‘Management Samsung nerveus wegens dreigende ontslagen’

Dit meldt Reuters op basis van gesprekken met enkele anonieme medewerkers van het Zuid-Koreaanse bedrijf. 


Van Samsung wordt verwacht dat het begin december aan zijn medewerkers bekendmaakt welke functies komen te vervallen of voortaan ingevuld zullen worden door andere personen. 


Volgens een van de medewerkers heerst er daarom een angstige sfeer binnen het bedrijf, waarbij zelfs de bovenste managementlagen “rondvraag doen over wat er aan zit te komen”. 


“We hebben het veel over welke topmannen nog zullen blijven. Wat er met hen gebeurt, bepaalt hoe wij ons werk moeten doen”, zei een andere werknemer van Samsung tegenover Reuters.


De dreigende wisseling van de wacht zou een dusdanig grote impact hebben op managers dat zij nauwelijks meer aan werk toekomen. Belangrijke beslissingen worden naar verluidt uitgesteld totdat er meer duidelijkheid is over wie wel of niet mag blijven.
Tegenvallend resultaat


Eerder deze week meldde The Wall Street Journal al dat er grote veranderingen in de top van Samsung op komst zouden zijn. Dit naar aanleiding van de tegenvallende resultaten afgelopen kwartaal. 


De winst van Samsung als bedrijf halveerde in dat kwartaal en de omzet ging 20 procent achteruit. Die daling werd vooral veroorzaakt door de mobiele afdeling. Bij die bedrijfstak daalde de omzet met 14 procent terwijl de winst kelderde met 74 procent.


De positie van co-ceo en hoofd van de mobiele divisie, JK Shin, zou daarom ter discussie staan. Zijn salaris werd al gehalveerd naar aanleiding van het slechte kwartaal.


Bekijk de winst- en omzetdaling van Samsung in twee grafieken

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>