Bedrijf wil echte mensen bestuurbaar maken via livestream

De makers van het project omschrijven Omnipresenz als een game, maar dan in het echt. 

Hierbij draagt een medewerker van Omnipresenz een camera op zijn hoofd die beelden livestreamt vanuit een eerstepersoonsperspectief.

Hij of zij staat in contact met de kijkers van deze livestream, die kunnen bepalen wat de persoon moet doen. Dit werkt democratisch, of er kan bijvoorbeeld een actie voorgesteld worden waarvoor eerst een bepaald bedrag moet worden gedoneerd.
Niets illegaals


De initiatiefnemers benadrukken wel dat deze acties binnen de grenzen van de wet moeten blijven en niet schadelijk zijn voor de persoon die ze uitvoert. 

Zij omschrijven het als een manier om vanuit een woonkamer binnen enkele minuten op verschillende plekken in de wereld te zijn en daar als het ware echt rond te lopen en te leven. 

Omnipresenz staat momenteel op Indiegogo en vraagt daar om 33.000 euro, waarvan op moment van schrijven slechts 365 euro is opgehaald.

Als de crowdfundingcampagne succesvol blijkt, vindt een eerste test plaats in Barcelona. Donateurs die tien euro inleggen, krijgen dan twee uur per week om echte personen te besturen via een livestream. 

Wordt er significant meer geld opgehaald dan de beoogde 33.000 euro, dan worden er ook proefperiodes in andere steden, zoals New York, in het leven geroepen. Er wordt ook aan integratie van Oculus Rift via 360 graden-camera’s gedacht.

De tien meest succesvolle Kickstartergadgets

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>