Verdachten opgepakt voor lekken The Expendables 3

Twee Britse mannen zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het lekken van de actiefilm The Expendables 3. Daarmee lijkt de klopjacht van Lionsgate Films tot een ontknoping te komen.

The Expendables 3 lekte online in DVD-kwaliteit, drie weken voordat de film in de bioscoop draaide. Omdat veel mensen de film al zo vroeg (en gratis) konden zien, liep Lionsgate Films miljoenen aan inkomsten mis. 

De verdachten van 33 en 36 jaar oud zouden de film uit een clouddienst hebben gestolen en het daarna op downloadsites hebben gezet. Onbekend is nog hoe de identiteit van de mannen achterhaald is. Eerder werd wel al duidelijk dat de uitgever van de film internetproviders probeerde te dwingen IP-adressen van downloaders inzichtelijk te maken.

Wel degelijk slachtoffers

“Mensen moeten begrijpen dat het stelen van creatieve werken niet zonder slachtoffers is,” zegt de Britse waakhond Property Crime Unit of City of London Police (PIPCU) tegenover de BBC. “Duizenden banen gaan erdoor verloren en je riskeert zelf ook malware en virussen.”

Lionsgate en uitgever Millennium Films zijn al maanden bezig met een agressieve campagne tegen internetpiraten. Individuele downloaders kregen boetes thuisgestuurd en via juridische stappen werd gedreigd torrentsites uit de lucht te halen, zolang ze The Expendables 3 bleven aanbieden.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>