Apple wil patent op aanpasbare voortgangsbalk

Apple heeft een patent aangevraagd voor voortgangsbalken die meer informatie tonen dan gewoonlijk en die aan te passen zijn door de gebruiker zelf.

Want voortgangsbalken, daar heb je vaak weinig aan. Ze horen aan te geven hoe lang je nog moet wachten tot een taak voltooid is, maar dat doen ze meestal niet. Ze blijven op willekeurige momenten hangen of tonen een tijd die oploopt, afloopt en weer oploopt. 

Of erger, ze beginnen gewoon van voor af aan als het balkje eindelijk volgelopen is. Het gevolg is dat je nooit helemaal zeker bent of iets bijna klaar is met installeren, of simpelweg is vastgelopen.

Slimme voortgang

De ‘Smart Progress Indicator’ van Apple moet meer informatie tonen dan je van de balken gewend bent. Zo kan deze ‘verschillende kleuren en patronen’ tonen om aan te geven welke delen van een proces zijn voltooid en welke nog niet. 

Ook kan het een waarschuwing geven zodra installaties langer duren dan de bedoeling is, zodat gebruikers weten dat er iets niet in de haak is. Je moet daarbij zelf in kunnen stellen welke informatie de voortgangsbalk toont en hoe deze er uit ziet. Je kan de balk daarbij zelfs van plaatjes en video’s voorzien. 

Plannen

Of Apple directe plannen heeft de balk in iOS-apparaten te implementeren, is niet duidelijk. Patenten lopen wel vaker op niets uit of komen pas jaren later tot uiting. Maar als Apple het patent krijgt toegewezen, weet het bedrijf in ieder geval dat anderen er niet mee aan de haal kunnen gaan.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>