Apple zoekt ontwikkelaars voor virtual reality-systemen

Dat blijkt uit een vacature die online is gezet.


Daarin laat het bedrijf weten dat de gezochte ontwikkelaar “hoogwaardige applicaties” moet gaan maken die werken met “virtual reality-systemen”. De apps die worden ontwikkeld zijn in eerste instantie als prototype en voor tests bedoeld.


Of Apple de apps wil laten samenwerken met virtual reality-systemen van derden of dat het bedrijf aan eigen hardware werkt, is niet bekend.


Er verschenen het afgelopen jaar diverse patenten van Apple waarin virtual reality-brillen of headsets werden omschreven. Het is vooralsnog onduidelijk of Apple ook daadwerkelijk aan zo’n apparaat werkt.


Concurrent Samsung heeft momenteel de Gear VR in ontwikkeling en de bekendste virtual reality-bril is Oculus Rift van Oculus VR, dat dit jaar werd overgenomen door Faceboook. Ook Sony werkt aan een eigen model specifiek gericht op gamen (zie foto).


Wat kan je met een virtual reality-bril? Zeven gekke toepassingen


Dit zijn de virtual reality-brillen waaraan momenteel wordt gewerkt

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>