Horlogefabrikanten woest op smartwatch-ontwikkelaars

Een aantal bekende horlogefabrikanten trekken ten strijde tegen de ontwikkelaars van smartwatch-achtergronden. Die maken namelijk allemaal mooie ‘watch faces’ voor Android Wear, maar die zijn precies hetzelfde als die chique fabrikanten, en dat is copyrightschending.

Onder andere Armani, Omega en Tissot hebben deze week allerlei brieven gestuurd naar ontwikkelaars die via de Google Play Store watch faces aanboden.

Watch face

Android Wear-smartwatches hebben eigen achtergronden, genaamd ‘watch face’ (het ‘gezicht van je horloge’). Er staan er daar honderden van in de Play Store. De meeste zijn gratis, anderen kosten hooguit een euro.

Paar cent > peperdure klok

Een flink aantal van die watch faces zorgen er echter voor dat je horloge wel erg lijkt op een chique Rolex of een dure Omega. Voor een paar cent kun je van je Moto 360 een goed lijkende replica van een horloge maken dat in het echt wel duizenden euro’s kan kosten.

Schande

Dat pikken de grote fabrikanten niet, meldt Torrentfreak. Die vinden het schandalig dat hun iconische horloges zomaar worden gekopieerd. Tientallen ontwikkelaars en websites hebben daarom takedown-verzoeken gekregen, waarin wordt geƫist dat de digitale horlogeplaten offline worden gehaald.


Het is niet de eerste keer dat de klokjesmakers opkomen voor hun intellectueel erfgoed. In 2012 werd Apple al met een rechtszaak om de oren geslagen voor het gebruik van een iconische Zwitserse stationsklok.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>