‘Xperia Z4 en extreem dunne Z4 Ultra in januari geïntroduceerd’

Dat meldt Phonearena.com op basis van een anonieme bron.

Beide toestellen zouden tijdens gadgetbeurs CES in Las Vegas worden gepresenteerd. Dat zou dan zondag 4 januari in de nacht moeten gebeuren tijdens de persconferentie van Sony daar.

Er lekten de afgelopen tijd diverse specificaties van de Xperia Z4 uit, maar een aantal van deze details worden nu tegengesproken door de bron van Phonearena.com. De website heeft vaker juiste informatie over Android-toestellen in handen.
Scherm en chip


De Z4 zou een 5,4 inch-scherm krijgen met een qhd-resolutie van 2560 x 1440 pixels. Het toestel zou niet draaien op de Snapdragon 810-processor omdat de Z4 al in januari geïntroduceerd wordt en de nieuwe chip van Qualcomm dan nog niet breed beschikbaar is.

In plaats daarvan kiest Sony voor de Snapdragon 805-chip die al te vinden is in de LG G3, Galaxy Note 4 en Nexus 6.

Sony zou gebruik gaan maken van een camera met wederom 20,7 megapixel, net als bij de Xperia Z3, maar dan met een nieuwe sensor en twee toevoegingen aan de lens die moeten zorgen voor het opvangen van meer licht. De selfiecamera krijgt ook een upgrade en beschikt naar verluidt over een 4,8 megapixel-sensor en een groothoeklens.

Gelekte afbeeldingen tonen dat de Z4 wat meer afgeronde hoeken krijgt en de randen boven en onder het scherm zouden wat dunner worden.
Xperia Z4 Ultra


Tegelijk met de Xperia Z4 wordt de Z4 Ultra verwacht die volgens de bron een 5,9 inch-scherm zal hebben in plaats van het eerder genoemde 6,4 inch-scherm. De Ultra zou ook draaien op een Snapdragon 805-chip, maar krijgt een 16 megapixel-camera. Bijzonder aan de telefoon is dat de behuizing naar verluidt slechts 5,7 millimeter dik zal zijn.

De originele Z Ultra was bij de introductie met zijn 6,5 millimeter ook al bijzonder dun.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>