Aantal verstuurde sms’jes na jaren weer gestegen

Dat blijkt uit cijfers van de Autoriteit Consument en Markt, gepubliceerd in de Telecommonitor

De hoeveelheid sms’jes nam sinds 2010 consistent af ieder kwartaal, vergeleken met de drie maanden ervoor. 

Tussen begin april en eind juni van dit jaar verstuurden Nederlanders gezamenlijk echter 1,075 miljard sms-berichten, zo’n dertien miljoen meer dan in de drie maanden ervoor. 

Dat is nog altijd veel minder dan een aantal jaar geleden. Halverwege 2012 kwam het aantal sms’jes nog boven de twee miljard.
Belminuten en dataverbruik


Het aantal verbruikte belminuten groeide in het tweede kwartaal ook met zo’n driehonderd miljoen minuten naar ruim 6,5 miljard. Vergeleken met dezelfde periode in 2012 groeide dit verbruik met bijna een miljard minuten.

De grootste groei komt nog altijd uit het mobiele dataverbruik, dat ten opzichte van halverwege 2012 bijna verdriedubbeld is tot ruim 14,2 miljard verbruikte mb’s. 

Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2014 is dat een stijging van zo’n 2,5 miljard mb. Er zijn inmiddels 11,3 miljoen smartphones en tablets in Nederland met een aansluiting op mobiel internet.
Sneller internet


De cijfers over gemiddelde internetsnelheid laten niet zozeer een algehele stijging daarvan zien, maar meer een toename van het aantal van het aantal aansluitingen dat 100 Mbps of meer haalt.

Vergeleken met het eerste kwartaal van 2014 is er geen stijging te zien in het percentage Nederlanders dat beschikt over een snelheid van meer dan 10 Mbps.

Wel beschikt 13 procent nu over 100 Mbps of meer, vergeleken met 11 procent in het eerste kwartaal.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>