Nifty maakt riem om smartphones op te laden

Op crowdfundingsite Indiegogo is deze week een campagne gestart voor de Xoo Belt.


Nifty noemt de riem het eerste product in een nieuwe lijn wearables. Wat er nog meer van het bedrijf verwacht mag worden, wordt niet bekendgemaakt.


De Xoo Belt is een riem waarbij zowel in de gesp als in de riem zelf een accu verwerkt is. In totaal levert de riem een capaciteit van 2100 mAh, waarmee de meeste smartphones bijna één keer volledig opgeladen kunnen worden.

Ontwerp


“We wilden iets ontwerpen dat je altijd bij je zou hebben en niet voor nog een extra apparaat zou zorgen”, aldus de makers in een video. “Het moest iets zijn dat geïntegreerd zou zijn in iets dat je al draagt.”


Uiteindelijk koos Nifty dus voor een riem die de externe accu’s, die nu vaak gewoon een vierkant blok zijn, moet vervangen. De afgelopen tijd werden er ook al diverse tassen geïntroduceerd met ingebouwde accu’s.


Het ontwerp is modulair en kan dus aangepast worden aan smaak en maat. Bovendien is de riem waterbestendig dus de accu gaat niet kapot als er in de regen mee wordt gefietst.


De accu in de Xoo Belt is flexibel waardoor hij in de gehele riem verwerkt kan worden. Het micro usb-kabeltje zit met een magneet verstopt achter de riem zelf en is lang genoeg om een telefoon in een broekzak op te laden.
50.000 dollar


Nifty heeft het eerste prototype af en een plan voor de productie gemaakt en is nu op zoek naar 50.000 dollar. Op het moment van schrijven hebben 259 mensen al geld gegeven aan het project waardoor de tussenstand op ruim 31.000 dollar staat. Het project loopt nog tot en met 18 december.


De goedkoopste aanbiedingen voor de Xoo Belt zijn al uitverkocht. De riem wordt nu aangeboden voor 155 dollar en zal in juli worden geleverd.


Nifty haalde met zijn vorige project, voor eenvoudig uitbreidbaar geheugen voor Macbooks, ruim 380.000 dollar op terwijl het doel slechts 11.000 dollar was. De Nifty Minidrive werd medio 2013 online gezet.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>