‘Moto 360 verreweg populairste Android Wear-smartwatch’

Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Canalys.


Volgens het bedrijf zijn in het derde kwartaal van 2014 wereldwijd bijna 5 miljoen smartwatches en fitnesstrackers verscheept. Dat was 37 procent meer dan een kwartaal eerder. Het bedrijf deelt de markt op in ‘smart bands’, zoals Android Wear-apparaten en de Pebble-smartwatch en ‘basic bands’, zoals de fitnesstrackers van bedrijven als Fitbit en Jawbone.


De groei van de wearablesmarkt lijkt volledig afkomstig te zijn uit de categorie met basisarmbanden. De smartwatchmarkt groeide volgens Canalys in het afgelopen kwartaal niet.Met de ronde Moto 360 heeft Motorola de populairste Android Wear-smartwatch, maar Samsung is de grootste op de gehele smartwatchmarkt. In het eerste kwartaal van 2014 had dat bedrijf nog 23,3 procent van de markt in handen, en waren zowel Sony als Pebble nog groter. In het derde kwartaal heeft echter Samsung 52 procent van de markt, gevolgd door Motorola met 15 procent en Pebble met 12 procent.


Het is onduidelijk hoeveel van de Samsung-smartwatches los zijn gekocht door consumenten, en hoeveel er met een Samsung-smartphone zijn meegeleverd als onderdeel van een actie. Het bedrijf verkoopt zijn smartphones en horloges vaak samen en geeft bij nieuwe smartphones soms wearables weg. 


Samsung heeft één smartwatch die draait op Android Wear. De meeste slimme horloges van het bedrijf maken echter gebruik van Tizen, een eigen besturingssysteem dat alleen samenwerkt met telefoons van Samsung zelf.


Lees onze review van de Moto 360 en de eveneens ronde G Watch R

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>