‘Slimme kleding laat verkopen fitnessgadgets stijgen’

Dat voorspelt marktonderzoeker Gartner.


Het aantal verkochte fitnessgadgets lag in 2013 nog op 73 miljoen exemplaren wereldwijd. Volgens Gartner is het totaal dit jaar met 70,2 miljoen wat lager, en daalt het in 2015 naar een totaalverkoop van 68,1 miljoen verkochte fitnessgadgets wereldwijd.


Gartner wijdt die daling aan de overlap van functionaliteit tussen smartwatches en fitnessgadgets. Eind 2014 en in 2015 komen veel nieuwe smartwatches op de markt, onder meer de Apple Watch.
Slimme kleding


De daling verkopen van fitnessgadgets is volgens Gartner maar van korte duur. Voor 2016 voorspelt de marktonderzoeker in totaal 91,3 miljoen verkochte fitnessgadgets.


Die gadgets worden onderverdeeld in vijf groepen: slimme armbanden, sporthorloges, fitness-monitors, hartslagmeters met borstband en slimme kleding. De grootste groei op het gebied van fitnessgadgets is te wijten aan die slimme kleding. De verkopen groeien volgens Gartner van 100.000 stuks in 2014 naar 26 miljoen in 2016.


Onder meer Intel ontwikkelt chips die in kleding en andere wearables gebruikt zou kunnen worden. De Intel Edison-chip is zo groot als een sd-kaart, maar heeft een compleet systeem inclusief sensoren, bluetooth en wifi aan boord.


Intel steekt geld in draagbare drone en slimme handschoen


Waarom je volgende gadget een wearable zal zijn

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>