Nokia toont Android-tablet met eigen softwarelaag

Nokia en Microsoft werkten lange tijd samen aan Windows Phone-apparaten, en het bedrijf maakte ook een tablet met Windows RT.

De apparatentak van Nokia werd vervolgens verkocht aan de Windows-maker. Binnen Microsoft gaat de afdeling verder onder de naam Microsoft Lumia.

Het Finse Nokia heeft zelf geen apparatentak meer, maar hoopt te verdienen aan het licentiëren van zijn merknaam aan andere bedrijven. De Android-tablet Nokia N1 wordt dan ook geproduceerd door Foxconn, dat tevens zorgt voor de distributie. Nokia levert het ontwerp, de merknaam en een eigen softwarelaag.
Lollipop


De N1 is een apparaat van 7,9 inch dat draait op Nokia’s Z Launcher, een aanpassing aan Android die de nadruk legt op het snel vindbaar maken van apps via gebaren op het thuisscherm. Bij de lancering zal het apparaat direct Android 5.0 (Lollipop) bevatten.

Onder de aluminium behuizing zit een quadcore Intel-processor van 2,4 GHz. Het scherm heeft een resolutie van 2048 bij 1536 pixels. De camera heeft een sensor van 8 megapixels.

De tablet wordt opgeladen met een nieuwe versie van de usb-standaard. Daarbij is de aansluiting symmetrisch, zodat gebruikers niet hoeven na te denken op welke manier ze de kabel in de usb-poort steken.

Begin 2015 gaat de N1 in China in de verkoop voor 249 dollar exclusief btw. Volgens The Verge komt het apparaat daarna ook naar Rusland en een aantal Europese landen. Het is onduidelijk of het apparaat ook naar Nederland komt.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>