‘Merknaam op smartphone steeds minder belangrijk’

Dat blijkt uit een onderzoek van Deloitte onder tweeduizend Nederlanders.

37 procent van de onderzochte mensen zegt dat de prijs van het toestel het belangrijkst is, terwijl 32 procent de prijs van het telefoonabonnement als belangrijkste factor bij de aanschaf noemt.

Slechts 16 procent zegt het merk van een smartphone het belangrijkst te vinden. Dat was vorig jaar nog 34 procent. 

Het aantal mensen met een sim-only-abonnement is volgens het onderzoek verdubbeld, van 8 naar 16 procent. 
Berichten-apps


De populariteit van berichtenapps als Whatsapp blijft groeien. In een week tijd gebruikt 68 procent van alle mensen met een smartphone of normale mobiele telefoon minstens één keer zo’n app. Vorig jaar was dat nog 43 procent

SMS wordt door 58 procent van de mensen gebruikt, terwijl dat vorig jaar 66 procent was. Bellen via internet is nog niet erg populair. Slechts 7 procent van de Nederlanders doet dat in een gemiddelde week.

Volgens de onderzoekers heeft de helft van de Nederlanders nog nooit betaald voor een smartphone-app. 
Aankoop


In het komende jaar wil 24 procent van de Nederlanders een nieuwe smartphone kopen. Een kwart daarvan gaat voor een ‘phablet’. Daarmee is dit de populairste gadget, gevolgd door laptops en grote tablets.

Slechts 4 procent van de mensen zegt in het komende jaar een kleine tablet te willen kopen. Dat was een jaar eerder nog 11 procent.

Er is nog altijd weinig animo voor smartwatches. Slechts 2 procent van de mensen is van plan om een slim horloge te kopen, even veel als vorig jaar.
Wereldwijd


Volgens een dinsdag gepubliceerd onderzoek van Ericsson stijgt het aantal smartphone-abonnementen dit jaar wereldwijd naar 2,6 miljard. Vorig jaar waren er nog 1,9 miljard smartphone-abonnementen.

Het bedrijf verwacht dat dat aantal in 2020 is gestegen naar 6,1 miljard. Ongeveer 90 procent van alle mobiele abonnementen biedt dan volgens de onderzoekers toegang tot het internet, en een meerderheid van de wereldbevolking zou dan een smartphone bezitten.

Waarom uw smartphone steeds goedkoper wordt

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>