‘Facebook werkt aan zakelijk sociaal netwerk’

Dat stelt althans de Financial Times maandag op basis van anonieme bronnen.

‘Facebook at Work’ zou het mogelijk maken om te chatten met collega’s en vrienden te worden met professionele kennissen. Het zakelijke netwerk zou er min of meer hetzelfde uitzien als de huidige Facebook-site, maar de persoonlijke foto’s en statusupdates van gebruikers zouden onzichtbaar blijven voor zakelijke contacten.

Bovendien zou Facebook werken aan een manier om samen documenten te bewerken. Daarmee zou het sociale netwerk de concurrentie aangaan met Microsoft Office en Google Docs. 

De eerste bedrijven zouden de zakelijke variant van Facebook inmiddels al testen. Volgens de Financial Times zijn er voorlopig geen plannen om geld te vragen voor de dienst. Het zakelijke netwerk zou worden gezien als een manier om mensen meer tijd te laten doorbrengen op Facebook, en dus om meer advertenties te kunnen laten zien.

This entry was posted in internet. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>