Anti-piraterijfirma mogelijk kopje onder

Anti-piraterijfirma Rightscorp balanceert op het randje van de afgrond. Het bedrijf heeft in drie jaar tijd een verlies opgebouwd van 6,5 miljoen dollar en heeft investeerders nodig om door te blijven bestaan.

Daarover schrijft Torrentfreak. Rightscorp wordt door auteursrechthebbende organisaties als Warner Bros en BMG ingezet om individuele downloaders op te sporen. Dat is inmiddels in 130.000 gevallen ook daadwerkelijk gelukt.

Downloaders opsporen

Rightscorp neemt daarvoor contact op met (Amerikaanse) internetproviders, die worden gedwongen een schikkingsvoorstel door te sturen naar hun klanten. Ze zijn namelijk degene die kunnen achterhalen wie de persoon achter het downloadende IP-adres is.

In het geval van gedownloade muziek kan de internetpiraat in kwestie meewerken en zo’n 15 euro per nummer boete betalen. Doet diegene dat niet, dan wacht een veel hogere schadevergoeding.

Blokkade

Ook zijn er plannen bekend waarbij Rightscorp providers dwingt de internettoegang van hun klanten te blokkeren, zodra ze de schadevergoeding niet betalen. Maar of het ooit zo ver komt, is met een& faillissement boven het hoofd nu alles behalve zeker.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>