‘Galaxy S6 stuk sneller dankzij nieuw flashgeheugen’

Dat schrijft het Koreaanse ETnews woensdag op basis van ingewijden. Waarschijnlijk krijgt de Galaxy S6 als eerste Samsung-toestel het snellere flashgeheugen. 

Met de toevoeging van het snellere flashgeheugen wil Samsung zijn positie op de high-end markt verstevigen. Ook de Chinese fabrikant Xiaomi is al begonnen met het installeren van UFS in zijn nieuwe producten.

UFS is een nieuwe opslagstandaard die de snelheid van een solid state drive (ssd) combineert met de zuinigheid van embedded multimedia cards (eMMC). Met UFS zijn er snelheden van 1,2 gigabyte per seconde mogelijk; drie keer sneller dan bij eMMC.

Volgens Samsung zal de toepassing van UFS zorgen voor snellere opstarttijden en reactiesnelheden van het apparaat. 

Samsung zal geleidelijk aan het interne en externe geheugen op verschillende apparaten vervangen met UFS. Het snellere geheugen komt volgens Samsung vooral van pas bij mobiele apparaten zoals smartphones en tablets.

De Galaxy S6 krijgt vermoedelijk een qhd-scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels in plaats van het full hd-scherm van 1920 x 1080 pixels uit de Galaxy S5. 

Bekijk de ontwikkeling van Samsung sinds de originele Galaxy S

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>