Ruim helft online aankopen betaald met Ideal

De betaalmethode van de Nederlandse banken is goed voor 53 procent van de aankopen, blijkt uit onderzoek van GfK in opdracht van branchevereniging Thuiswinkel.org en Currence, de organisatie die het Ideal-systeem beheert.

Na Ideal zijn de creditcard en acceptgiro de meestgebruikte betaalmethoden.

Ideal wordt op smartphones een stuk minder gebruikt. Op die apparaten wordt 28 procent van de betalingen afgerekend met een creditcard, tegenover 24 procent met Ideal.

Beweeg de cursor over het diagram om de percentages te zien. De gegevens zijn afkomstig van GfK. – (c)NU.nl/Jerry Vermanen

Bij het boeken van vliegtickets wordt ook iets vaker een creditcard gebruikt dan Ideal. Bij het kopen van kleding is de acceptgiro nog populair.

Overschrijvingen, machtigingen en creditcards zijn het populairst voor betalingen van hoge bedragen. De gemiddelde internetaankoop kost 123 euro, al ligt dat bedrag op smartphones en tablets een stuk lager.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>