LG brengt Android Lollipop-update naar G3

Dat meldt LG in een persbericht.

Het gaat om een versie van Android 5.0 met een eigen softwarelaag van LG. Het bedrijf meldt niet of het zelf nieuwe functionaliteit toevoegt, naast de vernieuwingen die Android 5.0 biedt. Eerder liet LG al weten dat Nederlandse gebruikers de update naar Android 5.0 voor het eind van jaar kunnen verwachten.

De snelle uitrol van Android voor LG-toestellen is opvallend. In het verleden was het altijd Google die nieuwe versies van Android als eerste beschikbaar stelde voor zijn eigen Nexus-apparaten. Die gebruiker kunnen de update naar verluidt aanstaande week verwachten.

Op zaterdag werd al bekend dat ook Motorola-gebruikers al gebruik kunnen maken van Android 5.0. Die gebruikers moeten zich dan wel hebben opgegeven als testers.
Lollipop


Android 5.0 Lollipop biedt een nieuw ontwerp, dat Google doorvoert in zowel het systeem als veel van zijn eigen apps. Dat zogenoemde Material Design is platter, kleurrijker en consequent tussen apps.

Ook heeft Android 5.0 een verbeterd berichtencentrum, en worden notificaties ook op het vergrendelscherm getoond. Door verbeteringen onder de motorkap maakt Android 5.0 het bovendien mogelijk dat apps sneller, stabieler en zuiniger draaien.

Wanneer kan jij updaten naar Android 5.0 Lollipop?

Wat is er nieuw in Android Lollipop?

Lees onze review van de LG G3

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>