Uber in gesprek over nieuwe investering van 1 miljard dollar

Dat meldt de Financial Times op basis van ingewijden.

Uber zou daarmee mikken op een nog hogere waardering dan de 17 miljard dollar waarop het bedrijf werd geschat tijdens de vorige investeringsronde in juni, waarmee het 1,2 miljard dollar wist op te halen.  

Uber zou het nieuwe kapitaal deels aan willen trekken via zijn huidige investeerders, maar ook door nieuwe geldschieters te strikken.
Bezorgdienst


Het bedrijf is naar verluidt vooral op zoek naar investeerders in Azië, met het oog op uitbreiding van Ubers taxidiensten naar dat continent. Ook zou Uber willen groeien in markten als Oost-Europa, Zuid-Amerika en Afrika. 

Het bedrijf, dat vooral bekendstaat om zijn alternatieven voor traditionele taxiritten, experimenteert daarnaast met een bezorgdienst voor onder meer voedsel en huishoudartikelen.

Volgens website Recode heeft Uber hiervoor onlangs Tom Fallows ingelijfd, die bij Google de leiding had over Google Express, een service die zich richt op bezorging binnen 24 uur.
Verboden


Uber staat bekend om zijn agressieve marktpenetratie, bijvoorbeeld door de prijzen van zijn taxiritten in een bepaalde stad onder de kostprijs te houden en het verschil aan chauffeurs terug te betalen.

Het bedrijf ligt mede hierdoor geregeld onder vuur, met name vanuit de hoek van taxiverenigingen. De particuliere taxidienst Uberpop is bovendien verboden in meerdere grote Europese steden, waaronder Barcelona, Berlijn en Amsterdam. 

Uber: De opkomst van de populaire en controversiële taxi-app

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>