Facebook Messenger verplicht om berichten sneller te maken

Dat zei Zuckerberg tijdens een openbare vraag- en antwoordsessie donderdagavond, die live te volgen was via Facebook.

Eind juli werd Facebook Messenger op mobiel definitief verplicht gesteld. Het is sinds die tijd niet meer mogelijk om in de iOS- en Android-app van Facebook op berichten te reageren. Notificaties van nieuwe berichten zijn nog wel te zien, maar die sturen gebruikers door naar de aparte berichtenapp.

Volgens Zuckerberg ging daar een moeilijke maar noodzakelijke beslissing aan vooraf. Hij stelde dat berichten sturen steeds belangrijker wordt en dat de stappen die gebruikers hiervoor in de Facebook-app moesten zetten voor “veel frictie” zorgden.
Splitsing


Met Facebook Messenger zouden gebruikers gemiddeld 20 procent sneller reageren. Facebook besloot daarom om de chat- en tijdlijn-functie van Facebook op mobiel helemaal te splitsen. “Op mobiel kan iedere app zich richten op het goed uitvoeren van één ding, denken we”, aldus Zuckerberg.

Om die focus op twee verschillende apps te kunnen bewerkstelligen, was het volgens hem nodig om Facebook-gebruikers te verplichten de aparte berichtenapp te downloaden. 

Zuckerberg gaf ook antwoord op de vraag of Facebook minder ‘cool’ is geworden. Volgens de oprichter is dat nooit de bedoeling van het sociale netwerk geweest en was het doel enkel om nuttig te zijn.  
Whatsapp


Facebook heeft naast zijn Messenger-app ook nog Whatsapp in zijn bezit, dat het begin 2014 overnam voor 19 miljard dollar.

Die app raakte onlangs nog in opspraak vanwege een nieuwe functie die gebruikers toont wanneer verstuurde berichten door de ontvanger gelezen zijn, wat wordt aangegeven met twee blauwe vinkjes.

Bekijk vijf alternatieven voor Facebook Messenger en Whatsapp

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>