Bijna helft inkomsten King niet meer uit Candy Crush

Dat meldt King donderdagavond nadrukkelijk bij het bekendmaken van zijn derdekwartaalcijfers.

Al voorafgaand aan de beursgang van het bedrijf ontstonden er namelijk zorgen over de levensvatbaarheid van King, omdat het voor zijn winstgevendheid sterk afhankelijk zou zijn van de inkomsten uit het nog altijd populaire Candy Crush Saga.

King stelde de beursgang om die reden zelfs uit tot begin dit jaar, in plaats van al eind 2013 naar de beurs te gaan. Het bedrijf wilde namelijk eerst laten zien dat het niet volledig aangewezen was op het succes van de Candy Crush-serie.
Winst 


Die reeks was afgelopen kwartaal nog altijd goed voor 51 procent van de inkomsten. In het tweede kwartaal van 2014 bedroeg dat percentage echter 59 procent. 

In totaal boekte King een kwartaalomzet van 543,9 miljoen dollar, bijna 440 miljoen euro, vergeleken met 648,2 miljoen dollar (omgerekend 524 miljoen euro) in dezelfde periode het jaar daarvoor. De winst daalde van 229,8 miljoen dollar naar 141,7 miljoen dollar, zo’n 114,5 miljoen euro.

King bracht afgelopen maand nog een nieuwe variant van Candy Crush uit, Candy Crush Soda Saga. Andere spellen van het bedrijf zijn Farm Heroes Saga, Pet Rescue Saga en Bubble Witch Saga.

In totaal hebben die games 495 miljoen maandelijks actieve spelers. Dat zijn er tien miljoen meer dan in het kwartaal ervoor.
Zynga


Concurrent Zynga, ooit de marktleider op het gebied van zogeheten social games en vooral bekend van Farmville, deed het minder afgelopen kwartaal.

De omzet van Zynga bedroeg steeg van 152,1 miljoen naar 175,5 miljoen dollar, omgerekend 141,5 miljoen euro. Dat is minder dan de winst die King in dezelfde periode boekte.

55 procent van alle inkomsten was afkomstig uit Zynga’s mobiele aanbod. Het bedrijf verlegde de afgelopen maanden zijn focus naar iOS en Android, in plaats van zich primair te richten op browsergames.

Zynga leed nog wel een verlies van 6,7 miljoen dollar, zo’n 5,41 miljoen euro, vergeleken met 16,2 miljoen dollar in dezelfde periode het jaar ervoor.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>