‘Facebook-experiment liet meer mensen stemmen’

Dat meldt Mother Jones op basis van een analyse van het Facebook-experiment. 

Facebook vulde, enkele maanden voor de Amerikaanse verkiezingen tussen Barack Obama en Mitt Romney, de timeline van gebruikers met nieuwsberichten van belangrijke nieuwsmedia die door vrienden waren gedeeld.

Degenen die meer nieuwsberichten in hun timeline te zien kregen, waren sneller geneigd om te stemmen.

Volgens een dataonderzoeker van Facebook zorgden de nieuwsberichten voor een meer maatschappelijk betrokken houding en een hogere opkomst bij het stemmen. Laatstgenoemde werd gemeten met een knop waarmee gebruikers aan kunnen geven of zij hadden gestemd.
Emoties


Het tonen van meer nieuwsartikelen in de timeline is één van de experimenten die Facebook uitvoert. Eerder zorgde een Facebook-experiment voor veel ophef, omdat het sociale netwerk timelines van gebruikers vulde met juist positieve of negatieve berichten.

Daarmee wilde Facebook onderzoeken of de emotionele staat die van anderen wordt overgenomen, ook online plaatsvindt. Dergelijke onderzoeken worden voortaan bij Facebook goedgekeurd door een panel dat bestaat uit medewerkers met verschillende expertises.

Hoe Facebook de privacy de laatste jaren weer verbeterde

Facebook in 2013: Het geheim van mobiele advertenties ontrafeld

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>