Facebook nu ook via Tor-netwerk beschikbaar

Dat meldt Facebook op zijn blog. Het webadred facebookcorewwwi.onion is nu door Tor-gebruikers te bezoeken.


De Tor-browser, waarmee mensen anoniem kunnen surfen, kan al worden gebruikt om naar de normale website van Facebook te surfen. Als de gebruiker vervolgens wil inloggen, wordt het account meestal geblokkeerd.


Facebook blokkeert automatisch Facebook-profielen als het lijkt alsof deze worden gehackt. Omdat Tor-gebruikers door veel verschillende servers worden geleid, wisselt het ip-adres en land van herkomst. Hierdoor lijkt inloggen via de Tor-browser voor Facebook op een hackaanval uit het buitenland.
.onion


Door het .onion-adres te gebruiken, herkent Facebook Tor-gebruikers. Het .onion-adres verbindt gebruikers direct met de kerninfrastuctuur van Facebook en kan versleuteld worden bezocht via een ssl-verbinding.


Facebook werkt op dit moment aan een voor Tor geoptimaliseerde mobiele versie van zijn sociale netwerk.


Tor: Dit is het diepe web en zo gebruik je het

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>