Microsoft lanceert fitnesssmartwatch en gezondheids-app

De armband meet net als andere fitnesstrackers de stappen en het slaapritme van de gebruiker.

Er zijn in totaal echter tien sensoren aan boord, waaronder een hartslagmeter, gps-chip en uv-sensor. Ook kunnen de temperatuur van de huid en galvanische huidreacties worden gemeten, om stress op te merken.

Op een klein rechthoekig kleurenscherm van 1,4 inch wordt de klok getoond, maar verschijnen ook e-mails en andere smartphonenotificaties. Volgens Microsoft gaan de twee batterijen van 100 mAh in totaal twee dagen mee, al is dat korter als de gps wordt gebruikt.

De Band werkt met Windows Phone, iOS en Android. Het is alleen op Windows Phone 8.1 mogelijk om te praten tegen de smartband en instructies te geven aan de digitale assistent Cortana. De Band wordt verkocht voor 199 dollar in de VS.

Microsoft Nederland laat desgevraagd weten dat de Band vooralsnog alleen voor de Amerikaanse markt bedoeld is.
Microsoft Health


De gegevens die de Microsoft Band verzamelt komen terecht in Microsoft Health, een nieuw gezondheidsplatform en clouddienst, zowel voor consumenten als voor zakelijk gebruik.

Health zal werken met verschillende apparaten. Gebruikers van een Jawbone-fitnessband kunnen hun apparaat bijvoorbeeld aansluiten op het Microsoft-platform en tegelijk ook metingen van andere apparaten laten binnenstromen.

Microsoft belooft dat een speciale ‘Intelligence Engine’ vervolgens inzicht zal bieden in de gezondheid van gebruikers. Deze kan bijvoorbeeld vertellen hoe lang de optimale hersteltijd na een bepaalde activiteit is.
Apps


In de toekomst wordt het mogelijk om ook e-mail- en kalenderdata te importeren. Microsoft Health kan dan bijvoorbeeld laten zien of je op drukke dagen gezonder of ongezonder leeft. Al deze gegevens zijn te zien in apps voor iOS, Android en Windows Phone.

Microsoft Health werkt in eerste instantie met Jawbone, Mapmyfitness, Myfitnesspal en Runkeeper. Het bedrijf benadrukt dat iedereen in principe aansluiting op het platform kan krijgen.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>