‘Ook UPS kijkt naar drones voor bezorgen pakketjes’

Foto:  EPA

Dat onthullen anonieme bronnen aan The Verge. Het bedrijf zelf bevestigt in een reactie dat er naar gekeken wordt.

Amazon maakte maandag bekend binnen een jaar of vijf pakketjes te willen bezorgen met drones. Daardoor zouden bestellingen binnen een straal van 16 kilometer van een distributiecentrum al binnen een half uur bezorgd kunnen worden.

Pakketvervoerder UPS kijkt dus ook naar de mogelijkheden van drones. Volgens de bronnen zou dat kunnen betekenen dat pakketjes met drones worden afgeleverd, maar drones kunnen ook worden ingezet in de magazijnen van het bedrijf om daar dozen rond te brengen.

UPS stelt zelf tegenover The Verge: “Het commercieel inzetten van drones is interessant en we zullen dat blijven evalueren.”

Het is overigens nog de vraag of het gebruik van drones voor bezorgen is toegestaan. Commercieel gebruik is in veel landen bij wet verboden. Ook zijn er nog een hoop praktische problemen zoals vliegen in slecht weer en het landen op diverse soorten terrein.

Bekijk een video van de drone van Amazon

De vijf meest indrukwekkende drones 

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>