Apple krijgt patent op telefoonontgrendeling met gezicht

Foto:  Thinkstock

Ook omschrijft het patent, dat werd opgemerkt door AppleInsider, een manier om interacties met het apparaat aan te passen, afhankelijk van wie ernaar kijkt.

Zo zou het mogelijk zijn om een e-mail alleen op het scherm te tonen als de eigenaar van de telefoon ernaar kijkt. Als iemand anders kijkt, wordt persoonlijke informatie niet getoond.

Het is opmerkelijk dat Apple het patent krijgt toegewezen, omdat andere technologiebedrijven al langer gebruikmaken van een dergelijke techniek. Het is al mogelijk om ‘Face Unlock’ te gebruiken op Android-toestellen. Ook de nieuwe Xbox One en Playstation 4 hebben de mogelijkheid om te ontgrendelen als de eigenaar in zicht van een camera op de console is.


Primesense


Het patent werd echter al door Apple aangevraagd voordat al deze technologieën in gebruik waren. De patentaanvraag werd in maart 2008 ingediend bij het Amerikaanse patentbureau.

Onlangs nam Apple het Israëlische bedrijf Primesense over. Dat bedrijf maakte de Kinect die bij de Xbox 360 werd verkocht en specialiseert zich in sensoren die driedimensionaal ‘zicht’ voor apparaten mogelijk maken.

Het is onduidelijk of Apple van plan is gezichtsherkenningstechnologie te gebruiken, en of Primesense daarbij betrokken zal worden. De iPhone 5S beschikt al over een vingerafdrukscanner om de telefoon te ontgrendelen.

Lees onze review van de iPhone 5S

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>