Nexus 6 ligt begin december in Nederlandse winkels

Nexus 6 ligt begin december in Nederlandse winkelsFoto:  Google

Dat laat Tech Data Mobile, het bedrijf dat de Nexus 6 van Motorola naar Nederland haalt, desgevraagd aan NU.nl weten.

Het nieuwe Nexus-toestel werd woensdagavond gepresenteerd en ligt in november in de Amerikaanse winkels voor 649 dollar. Een Nederlandse prijs is nog niet bekend, maar vaak is de prijs in euro’s gelijk en zou de Nexus 6 mogelijk 649 euro gaan kosten.

Volgens Tech Data Mobile zal de Nexus 6 eerder begin december dan eind november beschikbaar zijn, maar het toestel komt wel voor het eind van het jaar naar Nederland. Bij oudere Nexus-toestellen moest Nederland soms lang wachten na de aankondiging.


Android Lollipop


De Nexus-lijn wordt door smartphonefabrikanten in samenwerking met Google ontwikkeld en presenteren een nieuwe Android-versie. Dit jaar gaat het om Android Lollipop.

De Nexus 6 heeft een 5,9 inch-scherm, een snelle Snapdragon 805-processor en een hoge resolutie van 2560 x 1440 pixels. Woensdagavond werd ook de Nexus 9 gepresenteerd, een 8,9 inch-tablet van HTC. Die ligt begin november voor 399 euro in de winkels.

Alle details en foto’s van de Nexus 6 en Nexus 9

Bekijk onze eerste indruk, foto’s en gifjes van Android Lollipop

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>