Dakloze internetoplichter veroordeeld tot drie jaar cel

Dakloze internetoplichter veroordeeld tot drie jaar celFoto:  Thinkstock

De rechtbank in Middelburg bepaalde dat een van de drie jaar voorwaardelijk is en dat S. een proeftijd heeft van nog eens drie jaar. De eis tegen S. was drie jaar cel waarvan een half jaar voorwaardelijk.

S. handelde op Marktplaats in tickets voor van alles. Van Efteling tot Walibi, van de Sjonnies tot Shakira en van de Toppers tot reischeques. Hij struinde de rubrieken ‘gevraagd’ af en bood daar de kaartjes aan.

Mensen betaalden vooraf en kregen vervolgens niets. Wie het lukte om S. ondanks ettelijke valse namen en meer dan twintig bankrekeningen te traceren en aan de telefoon te krijgen, werd voor ‘nadere uitleg’ doorverwezen naar de site opgelichtopinternet.nl.

S. zou met zijn oplichtingspraktijken zeker 130.000 euro buit hebben gemaakt en hij wordt verdacht van zeker zevenhonderd gevallen van oplichting.

Hoe banken en politie samen internetoplichters aanpakken

‘Internetoplichting verschuift van Marktplaats naar webshops’

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>